Larval diet studies rearing of lake sturgeon for restoration
Explore the source record for details and available documents.
SEARCH · Search USGS
Search indexed USGS publications on groundwater, aquifers, geologic maps, mineral resources and earthquakes. Explore source records by subject and place.
Quote a phrase for an exact phrase match. Source license links do not imply unrestricted reuse.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Since 1995 we have trapped and tagged 110 Ospreys ( Pandion haliaetus ) from 12 study sites in 8 states (Fig. 1). This total includes 71 females, 32 males and 7 juveniles. Our study areas encompass the major Osprey population concentrations found in the United States including the Western States, the Great Lakes region and the Eastern Seaboard. Tagging of nesting pairs along with three complete family groups revealed that departure times from nesting areas varied by gender; with females leaving before the juveniles and the males departing last. Neither nesting pairs, nor families, migrated or wintered together (Fig. 2). Departure dates from the breeding areas ranged from 12 July to 1 October. Migration routes differed between populations but not gender (Fig. 3). Western Ospreys migrated through California and to a lesser degree other western states and then into Mexico. Minnesota Ospreys migrated along three routes; 1) through the central U.S. and then along the east coast of Mexico, 2) along the Mississippi River then across the Gulf of Mexico, or 3) through the Southeastern U.S., then across the Caribbean. East Coast birds migrated along the Eastern Seaboard of the U.S. through Florida and across the Caribbean.
Blood samples from 433 Peregrine Falcons (Falco peregrinus) during fall and spring migrations, 1976-80, indicated that most of their pesticide burden, primarily DDE, was accumulated on wintering grounds in Latin America. DDE in spring migrants returning from Latin America for the first time declined significantly from 1979 to 1980. Only about 10% of breeding-age females contained organochlorine residues likely to adversely affect reproduction. The organochlorine pesticide threat in Latin America may be diminishing.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.
Explore the source record for details and available documents.