Search USGS⌕ Search

USGS · 70120113

Contributions to the mammalogy of Chile

Abstract

Collections of mammals were made during more than three years of biological investigations in Chile sponsored by the Corporación Nacional Forestal under the aegis of the Peace Corps (Smithsonian Environmental Program). Genera and species hitherto unreported for that country were taken and many useful data concerning distributional patterns of other (mostly little-known) species were gathered. These collections have also proved valuable in better understanding Chilean mammals from a taxonomic point of view and contribute knowledge of the species' natural history. Specimens are to be deposited in the (United States) National Museum of Natural History (USNM) or are to be retained by the Corporación Nacional Forestal, Avda, Bulnes 285, Depto. 401, Santiago. Numbers provided below are field numbers. A final division of specimens between the two institutions has not yet been made. A number of specimens reported here were not taken by Peace Corps personnel but have been obtained by the National Museum of Natural History from other sources. Specimens in the Field Museum of Natural History (FMNH) were used in making comparisons. Some of Fulk's (GWF) specimens are at Texas Tech University. Other are at the Servicio Agricola y Ganadero in Santiago (as are specimens of some introduced species taken by Schamberger). Reise's (DF) are at the Universidad de Chile-Concepción and in his personal collection.

Explore related subjects

90° N90° S · 180° W ← longitude → 180° E
Source-reported bounding extent: -55.98° to -17.5° latitude; -109.45° to -66.42° longitude. This indicates report coverage, not an exact sampling location. View area on OpenStreetMap.

Keep this discovery

Explore connections, maps & timelines

BibTeXRIS

Ronald H. Pine, Sterling D. Miller, Mel L. Schamberger. 1979. Contributions to the mammalogy of Chile. https://doi.org/10.1515/mamm.1979.43.3.339

Cite the original work for its findings. Save a collection to share your selection of sources.

KEEP EXPLORING

Related USGS reports

Neonate morphometrics and lambing season characteristics of desert bighorn sheep

Desert bighorn sheep ( Ovis canadensis ) populations often occur in remote areas at low densities, leading to gaps in knowledge of life history. In November 2011, we translocated 11 female desert bighorn sheep from the Fra Cristobal Mountains and 9 from Red Rock Wildlife Management Area (RRWMA) to the Peloncillo Mountains in southwestern New Mexico. In December 2012, we captured 21 adult females in the Peloncillo Mountains, 14 of which were recaptured from 2011. We fitted each animal with a very high frequency (VHF) collar and vaginal implant transmitter (VIT) to monitor for parturition. We captured 26 lambs (5 females, 7 males in 2012; 7 males, 7 females in 2013), recorded morphometric measurements and fitted lambs with VHF collars to monitor survival. Over the study, 14 lambs died, with 12 mortalities from predation, one from abandonment, and one from unknown causes. Lambing season was protracted over 3–4 months and survival was unrelated to birth timing. Body mass differences between sex varied by year, suggesting a connection to annual climate. Because most studies focus on captive animals with access to supplemental food, captive lambs may not be representative of free-ranging populations. Thus, we investigated morphological trends in a free-ranging population.

Mammalia↗

Taxonomic reassessment of bats from Castelnau’s expedition to South America (1843–1847): Phyllostoma angusticeps Gervais, 1856 (Chiroptera, Phyllostomidae)

Gervais, in 1856, described the bats collected during Castelnau’s expedition through South America (1843–1847). We report that Phyllostoma angusticeps (Gervais, 1856), long treated as a junior synonym of Phyllostomus discolor (Wagner, 1843), is not a representative of the genus Phyllostomus . In fact, as we demonstrate, it represents the taxon known as Trachops cirrhosus . We also provide a summary, in tabular form, of the genera and species first described by Gervais (1856).

Mammalia↗

Demographics, diet, movements, and survival of an isolated, unmanaged raccoon Procyon lotor (Procyonidae, Carnivora) population on the Outer Banks of North Carolina

Raccoons ( Procyon lotor ) are highly adaptable meso-carnivores that inhabit many environments, including the Atlantic barrier islands, where their role as predators of declining, beach-nesting bird and turtle species is of particular interest. Population models that improve our understanding of predator-prey dynamics are receiving increasing attention in the literature; however, their effective application requires site-specific information on population parameters. We studied an unharvested raccoon population on the Outer Banks of North Carolina and evaluated spatial and seasonal differences in a number of population/demographic factors of raccoons inhabiting areas of high and low human activity. Raccoons denned and foraged primarily in salt marsh habitats but shifted their movements in response to changes in seasonal resource conditions. The population was skewed toward older animals and exhibited delayed breeding, typical of populations at high density with few sources of mortality. Diet and movement analysis indicated shorebird and turtle predation was attributed to a small number of individual raccoons. Although seasonal resources appeared adequate to sustain a high population density of raccoons, poor body condition and low recruitment suggested a population near carrying capacity.

North Carolina↗